maandag 8 december 2014

Diner: Risotto op een bedje van verse spinazie

Lieve lezeressen,

Een ander populair gerecht in Italië is natuurlijk risotto! Vandaag heb ik een heerlijke risotto gemaakt op een bedje van spinazie. Helaas duurt het erg lang om het te maken, maar het is het wel helemaal waard! Hieronder het recept:



Ingrediënten:

- 400 gram risottorijst
- 7 dl water
- een klein scheutje wijn
- verse spinazie
- 250 gram champignons
- 2 handjes diepvries doperwten
- 1 grote ui
- bouillonblokje
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- Parmezaanse kaas

1. Allereerst zet je het water op het vuur en snijd je ondertussen de knoflook en de champignons. Je fruit de ui en zet deze samen met de gesneden knoflook op het vuur en zorgt dat ze een beetje glazig worden. Dan voeg je de champignons toe en het bouillonblokje toe.

2. Hierop voeg je de risottorijst, het water, een klein beetje wijn en wat peper en zout toe. Nu is het een kwestie van roeren, op laag vuur en zonder deksel. Wanneer je ziet dat al het water bijna door het rijst is opgenomen voeg je de doperwtjes toe, zorg dat ze nog lekker zacht worden. Als al het water is opgenomen door de rijst is je gerecht klaar.

3. Maak op je bord een bedje van spinazie en schep hierop de risotto, maak het gerecht af door er een beetje Parmezaanse kaas over te strooien en je hebt een heerlijke risotto!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten